Clubul STEM RoboManiacs și cine poate participa la ateliere?
Clubul STEM RoboManiacs este rezultatul a mai mulți pasionați de robotică, care au dorit să îi învețe și pe alții tainele realizării de roboți de lupte. În cadrul atelierelor, participanții vor avea ocazia să construiască și să programeze roboți de lupte de tip Sumo pentru competiții. Conceptul acesta de competiție provine din Japonia anilor 90. Luptele de tip Sumo între roboți au devenit cunoscute și în România. Roboții de Sumo pot fi de diferite dimensiuni, astfel fiind în diferite clase de Sumo.
Cine poate participa la ateliere?
Participanții la atelierele clubului pot fi elevi de liceu și studenți din Oradea sau județul Bihor. Participarea este gratuită. Înscrierile se fac accesând link-ul: https://clubstem.robomaniacs.ro/formular-inscriere-club-robotica/. Împreună cu participanții și roboții construiți de participanți, clubul va fi prezent la competiții de robotică din țară, și nu numai. Primul atelier are loc în data de 04.03.2024 de la ora 18.00. Locația activităților ne este asigurată de Fundația Comunitară Oradea, în spațiul Comuniteca. Acesta se află în incinta magazinului Crișul Shopping Center, la etajul 1, intrarea din strada Nicolae Jiga.
Importanța atelierelor de robotică
Participarea la atelierele de robotică au ca rezultat un bagaj de cunoștințe tehnice care pot fi folosite la oricare dintre companiile din parcurile industriale din Oradea. Aceste cunoștințe variază de la programarea embedded la design de scheme electronice și până la prelucrări mecanice. Clubul STEM RoboManiacs urmărește educarea elevilor și studenților, atât în domenii tehnice, cât și în aria de dezvoltare profesională și personală, cu scopul de a ridica nivelul general de educație al județului Bihor și Oradea implicit.
Finanțare și obiective
Proiectul Robomaniacs este finanțat prin programul Fondul Științescu Oradea, ediția 6.0. Acesta este un program prin care Fundația Comunitară Oradea face știința mai atractivă pentru copiii și tinerii din Bihor, oferind finanțări și mentorare unor proiecte educaționale din domeniul STEAM (științe, tehnologie, inginerie, artă și matematică).
Sursa: InfoOradea